Skip to: Content | Sidebar | Footer

ضرورت نوشیدن آب در کوهنوردی

  کم آبی (Dehydration)

مصرف کم آب در کوهستان باعث بروز مشکلات زیر می‌شود:

• افزایش خطر آسیب سرمایی
• افزایش خستگی
• افزایش اختلال در تصمیم گیری درست
• افزایش بروز بیماری ارتفاع زدگی ناشی از کمبود اکسیژن

میزان نقطه جوش آب در ارتفاعات:

• افزایش فشار هوا باعث افزایش نقطه جوش و کاهش فشار هوا باعث کاهش نقطه جوش آب می‌گردد. به طور مثال در ارتفاعات بالا و قله‌ها، آب در دمای پائین‏ تری جوش می‌آید.

توجه: بهتر است در ارتفاعات، آب را برای مدت بیشتری حرارت داد تا دمای آب پس از جوشیدن، به حد کافی برای استریلیزه شدن رسیده باشد.

روش تهیه نوشابه ورزشی:

۱ لیتر آب + ۵ گرم شکر + ۱/۵ گرم نمک‌ (ترجیحا” ORS) + چند قطره لیمو ترش

نکات مهم در مصرف آب در کوهستان:

• آب ناشی از ذوب برف و یخ به علت منیزیم زیاد باعث اسهال می‌شود، مگر آنکه با آب میوه، نمک و شکر ترکیب شود.
• آب چشمه را باید آلوده تلقی کرد، مگر اینکه مطمئن باشید چشمه‌ای که از آب آن استفاده می‌کنید حداقل ۱۵ متر از زیر زمین می‌گذرد.

تدابیر مناسب برای پیشگیری از کم آبی بدن در کوهستان:

• برنامه اجباری نوشیدن آب به صورت هر ۳ ساعت ۱ لیتر
• اضافه کردن ۴ تا ۸ گرم کربوهیدرات در هر لیتر حین کوهنوردی

توجه: تصویر زیر میزان رنگ ادرار و ارتباط آن با کم آبی بدن را نشان می‌دهد:

منبع: کتاب مجموعه ای از اطلاعات پزشکی، بیماری ها، امداد و نجات برای کوهنوردی و سفر در طبیعت


۲۸ دیدگاه نوشته شده است! دیدگاه خود را بنویسید:

  1. سلام
    اطلاعات بسیار مفید و جامع که آگاهی داشتن از آنها برای همه کوهنوردان و طبیعت دوستان ضروری و حیاتی می باشد.
    سپاسگزارم مهزیار جان

  2. سلام با یک دنیا تشکر. بسیار عالی و کاربردی.

  3. پیمان گفت:

    با تشکر مهزیار جان. با تشکر از مطالب مفیدتان.

  4. مهزیار جان سلام
    خیلی دلم برای شما لیدر عزیز تنگ شده، هر جا هستی برات آرزوی سلامتی و موفقیت دارم، امیدوارم مثل همیشه شاد و سرحال باشی…
    مطلبی که انتخاب کردی عالی بود، واقعا” دانستن این مطالب برای همه کوهنوردها الزامی است، از تو ممنونم که این اطلاعات رو در اختیار ما قرار میدی.
    به امید دیدار، موفق باشی.

    • مهزیار گفت:

      سلام حسین جان
      مخلصیم رفیق، منم دلم برات تنگ شده همنورد خوب…
      خوشحالم که مطالب مفید واقع میشه
      به امید دیدار و همنوردی…

  5. شهرام گفت:

    سلام مهزیار جان
    همچنان من و بقیه دوستان همنورد دلتنگتیم
    ممنون ازت بخاطر مطلب مفیدی که گذاشتی، چند باری من و دوستان با این مشکل مواجه شدیم اما هیچوقت علت رو نمی دونستیم از چی هست! با خوندن این مطلب جواب سوال من و بقیه دوستان و همنوردان رو دادید.
    با تشکر فراوان از مهزیار عزیز

    • مهزیار گفت:

      سلام شهرام جان
      مخلصیم، من هم دلتنگ همتونم :*
      در مورد مطالب باید بگم که:
      ۱- خواهش میکنم
      ۲- خوشحالم که مطالب مفید واقع میشه و از اونها استفاده میکنید.
      شاد باشی کوهنورد

  6. نويد2 گفت:

    سلام مهزیار جان، مرسی از مطالب مفیدتون.

  7. morteza گفت:

    salam raeis
    mamnoon az matalebe arzeshmandi ke gozashti
    sarboland bashi azizam

  8. alireza گفت:

    سلام آقا مهزیار عزیز
    میخواستم از تون خواهش کنم اگه مطلبی یا خاطره ای از خانم لیلا اسفندیاری دارید بهم ایمیل کنید تا با اسم خودتون منتشر کنم.
    مدیر وبلاگ بانوی کوهستان

  9. فرشید گفت:

    salam haleton khobe
    soal dashtam, web siteton zibast, mishe befarmaeed chetor ba che software tarahi kardid? va hamchenin doman.ir

    • مهزیار گفت:

      سلام فرشید جان
      پوسته وب برای من و شخصی طراحی شده، خود وب با نرم افزار وردپرس کار میکنه، برای طراحی شخصی و نصب نرم افزار و راه اندازی سایت باید با یک متخصص تماس بگیری.
      ضمنا” دامین ir. رو باید از اینجا بخرید.

  10. جواد گفت:

    سلام مهزیار جان
    ممنون از مطالب مفیدت. اگه ممکنه در مورد صحیح ترین تغذیه در وعده های صبحانه و ناهار در صعودهای یکروزه هم اطلاعاتی بدین

  11. SQR گفت:

    زمان جوشاندن آب برای استریلیزه کردن:
    • در سطح دریا = ۱۰ دقیقه
    • در ارتفاع ۴۰۰۰ متر = ۲۴ دقیقه

    آقا برعکس نگفتید؟

  12. مریم گفت:

    سلام
    یک سوال داشتم در رابطه با نوشابه ورزشیT میخواستم بدونم برای بیماری های قندی کدی و فشار خون مضر هست در کوهنوردی؟

پیام خود را بنویسید: